Animaatio aloitettiin 24 pvä. Jenni oli uljaana upeana ihmishenkilönä askarrellut meille söpöjä hahmoja, jotka seikkailee meidän tulevassa stopmotion animaatiossa, joka tehdään n.3 viikon sisällä.

Meillä oli seuraavanlainen viritelmä: Alimpana oli pahvin palanen teipattuna pöytään jonka päälle aseteltiin lasi levy, mikä oli kolmen tasaisen kivenmurikan varassa.
Lasin alle laitettiin meidän taustat kun taas lasin päälle pistettiin hahmot hyppelemään. Alkuunhan tämä menetelmä oli yhtä tuskaa, mutta myöhemmin se alkoi sujua ihan hyvin. Meillä oli MacBook Pro käytössä, joka on koulun kone laitteistoineen ja ohjelmineen. Ohjelmana meillä oli iStopMotion, näppärä ohjelma tällaisten tekoon, painettiin vaan nappia ja kuva siirtyi konneelle. Otoksia meillä tuli 16 kpl, jokanen kestää n. 1-18 sekunttia.
Lamput oltiin aseteltu siten, että toinen tuli oikealta ylhäältä ja toinen tuli vasemmalta sivusta.

Kuvaus aloittettiin 14.00 ja lopetettiin samana päivänä klo. 20.00. Kopissa oli aika kuuma, siellä oli kaksi tietokonetta, kaksi kameraa, hillitön määrä lamppuja ja viisi ihmistä. Kuvausten aikana meidän piti hieman muunnella tekotapoja, alkuun oltiin laitettu hahmojen nivelet kiinni langalla, mutta se oli ruman näköistä joten se johti kirurgisiin toimenpiteisiin ja irroitimme raajat toisistaan. Puolessa välissä matkaa, Jenni oivalsi sinitarran käytön, joka helpotti työtä. Meidän animaatiossa on todella vähän koko ruumiin liikettä, enimmäkseen jalat tai kädet liikkuvat ja oli tosi inhaa kun hahmon torso liikkui sinne tänne, vaikka sen piti pysyä paikallaan.
 

 

Tässä tulee hieno viritelmä, kohtauksessa missä pikkuenkeli kipuaa demonisedän selkään, meidän piti improvisoida. Haimme koulun varastosta kaksi suurinpiirtein tasaista kiveä, joiden varaan aseteltiin toinen lasi. Ensimmäisen lasin alla oli tausta, jonka päälle tuli tyttöhahmo ja jonka yläpuolelle aseteltiin lasi kivien varaan jolle taas aseteltiin demonihahmo. Meidän kolleegamme asensi pöytämme päätyyn pahvilevyn, jottei meidän tai heidän valot haittaisivat animaation tekoa.

Tämä jos mikä oli uhkapeliä, yksikin käden kolahdus ylempää lasia vasten pisti demoniherran liikenteeseen.
 

 

Animaatio saatiin valmiiksi, joten oli äänityksen vuoro. Animaatiossamme ei ole onneksi hirveänä ääniä, joten tämä saatiin parissa tunnissa hoidettua. Koululla on tosi siisti äänitys-studio johon kuului tämä hieno 8-osainen "hiekkalaatikko." Siellä oli myös kärryllinen tavaraa, portaita, vesi-ilmapalloja, puukeppejä ja miekkoja. Kuvassa edustava punapää.